Talent in Beeld: Maxim Hertgers – Van Stagiair naar Werkvoorbereider bij Hencon

Maxim Hertgers (21 jaar) uit Doetinchem heeft een liefde voor techniek. In zijn vrije tijd gaat hij graag bootvaren met vrienden met de boot die zij zelf hebben opgeknapt. Met een diploma Middenkader Technicus Engineering van het Graafschap College op zak en meerdere stages op zijn naam, wist hij tijdens zijn afstudeerstage bij Hencon in Ulft zijn plek te veroveren. Zijn gedrevenheid en leergierige houding leverden hem na zijn stage direct een baan op als Junior Werkvoorbereider.

Een veelzijdige stage-ervaring bij Hencon
Tijdens zijn opleiding deed Maxim vier stages bij verschillende bedrijven in de Achterhoek, maar het was zijn afstudeerstage bij Hencon die alles veranderde. “Via een docent kwam ik in contact met Hencon. Ze waren op zoek naar iemand voor de functie van Werkvoorbereider, maar ik wist nog niet precies wat ik wilde. Gelukkig kreeg ik de kans om op verschillende afdelingen mee te draaien, zoals de Aftersales en Werkvoorbereiding. Die variatie was echt waardevol, zo ontdekte ik waar mijn interesses lagen.”

Maxim kreeg niet alleen een breed scala aan taken voorgeschoteld, maar ervoer ook wat het betekent om deel uit te maken van het team. “Het warme welkom en de uitstekende begeleiding maakten dat ik me meteen thuis voelde. De collega’s nemen echt de tijd voor je, ze vinden het leuk om kennis over te dragen. De begeleiding hier was echt supergoed!.”

Zelfvertrouwen en zekerheid
Na twintig weken stage, waarin Maxim onder andere een project uitvoerde om eenproductieprobleem op te lossen, mocht hij zijn stage afsluiten met een verslag en een assessment.Dat verliep zo succesvol dat hij nog voor zijn examen een contract aangeboden kreeg. “Diebaangarantie geeft een enorm gevoel van zelfvertrouwen en zekerheid,” aldus Maxim, die nu vast onderdeel uitmaakt van het Werkvoorbereidingsteam van vijf man.

Werken en groeien bij Hencon
Hencon, bekend om hun machines en voertuigen van aluminium, biedt stagiairs een unieke kans om zichzelf te ontwikkelen. “Iedereen is hier heel behulpzaam, ongeacht je leeftijd of ervaring. Dat is ook fijn, want als jonge medewerker leer je veel van de oudere generatie,” vertelt Maxim. Hencon ziet het belang van nieuwe talenten binnenhalen, zeker nu veel medewerkers binnenkort met pensioen gaan. “Hencon doet dan ook veel om techniek bij jongeren te promoten.”

Kansen voor stagiairs bij Hencon
Voor toekomstige stagiairs heeft Maxim een paar goede tips: “Toon initiatief, wees vriendelijk en sta open voor feedback. Natuurlijk mag je eigenwijs zijn, maar het is ook belangrijk om te luisteren naar de ervaring van anderen.” Hij benadrukt dat je bij Hencon niet alleen kansen krijgt tijdens je stage, maar ook daarna. “Ze vinden het belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen. Ik heb bijvoorbeeld direct bij mijn contract een heftruckcertificaat gehaald, en de mogelijkheid om deeltijd te studeren wordt ook gestimuleerd.”

Met zijn rustige, maar vastberaden werkhouding kijkt Maxim met vertrouwen naar de toekomst. Dankzij zijn stage bij Hencon is hij verzekerd van een baan en de mogelijkheid om verder te groeien. Een mooie start van een veelbelovende carrière in de techniek. Ben jij ook op zoek naar een uitdagende stageplek of baan in de techniek? HR@Hencon.com

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 16 september, 2024

    graag zou ik de buurtbus willen rijden

    Geplaatst door
    Frans
  • 30 december, 2023

    Hoi,
    Bij mij is belangstelling als chauffeur voor de buurtbus.
    Groet W. Kemperman Wehl

    Geplaatst door
    W.Kemperman
    • 6 februari, 2024

      Dag meneer, mevrouw Kemperman, Heeft ubelangstelling voor een vacature? Neem dan rechtstreeks contact op met de betreffende organisatie/contactpersoon Ron Blomsma (06-16665231) of coördinator Alexander Rutjes (06-48082628)of kijk voor meer informatie op http://wwwbuurtbusmontferland.nl Met vriendelijke groet, team Achterhoek Nieuws

      Geplaatst door
      admin
  • 8 september, 2023

    ik wil graag vrijwilligerswerk doen, maar niet koken. Heb altijd met PG mensen gewerkt

    Geplaatst door
    Jolien