Intralox in Wehl groeit en hard ook. In een jaar tijd is het aantal werknemers verdubbeld. Het succes zit in de innovatieve transportband-technologieën die Intralox ontwikkelt, maar meer nog in de bijzondere bedrijfscultuur. Blijven verbeteren, experimenteren, leren en samenwerken om te komen tot een mooi product en een pasklare oplossing voor de klant is de hoofdsleutel van het succes. Werknemers krijgen het vertrouwen hun werk zelf te managen en de ruimte om zich te ontwikkelen. “Voor een groot deel regel ik mijn werk zelf”, vertelt Jenny Wouters, werkzaam bij Intralox. “Die vrijheid is prettig. Ik werk hier met ontzettend veel plezier.”

Alles begint met een idee. Ruim 75 jaar geleden bedacht de oprichter van het Amerikaanse Intralox een machinale oplossing voor het pellen van garnalen, dat tot dan handmatig gebeurde. Het ontketende een revolutie in de garnalenindustrie én leidde tot de uitvinding van de Modular Plastic Belt in 1971 en later de gepatenteerde Activated Roller Belt van Intralox. “Het is die transportband die we gebruiken in de sorteersystemen die we bouwen in Wehl”, vertelt Carrie Solomon, als People and Culture manager bij Intralox verantwoordelijk voor personeelszaken. “We blijven ontwikkelen. Innovatie zit echt in ons DNA. Onze passie voor nieuwe ideeën is groot. Afgelopen jaar hebben we maar liefst 30 miljoen dollar geïnvesteerd in innovatie.”

Innovatie en groei
“Een transportband is misschien niet het meest sexy product in de wereld, maar wel een met veel impact voor onze klanten en daarmee ook voor de consument. De systemen die wij ontwikkelen, ondersteunen de bedrijfsvoering van multinationals als Nestlé, Continental Tire en AB InBev, de grootste brouwerijketen ter wereld”, vertelt Bart Vlaanderen, productiemanager van Intralox in Wehl. Deze vestiging is in 2020 in gebruik genomen. “Maar we zitten al sinds 2011 in de Achterhoek; in Zelhem om precies te zijn. Door de groei van het bedrijf hadden we een nieuwe, grotere plek nodig. Die vonden we op het A18 Bedrijventerrein in Wehl. Vorig jaar hebben we daar een grote productiehal gebouwd.” Inmiddels werken er al veertig mensen en het eind van de groei is nog niet in zicht. “We zijn hard op zoek naar nieuw personeel, specifiek naar mensen die van verandering houden en uitgedaagd willen worden”, legt Vlaanderen uit. “In Wehl worden transportsystemen geassembleerd waarmee onze klanten hun productie- en distributieprocessen kunnen versnellen en vereenvoudigen en waarmee ze de voedselveiligheid kunnen vergroten. Die systemen blijven we verbeteren.”

Autonomie op de werkvloer
Bij Intralox zeggen managers niet tot in detail hoe moet worden gewerkt, maar werknemers nemen die verantwoordelijkheid zelf. En dat werkt, ervaart Niels Jansen. “Ik ben vanuit mijn opleiding mechatronica eerst als stagiair gaan werken en later bij Intralox in Wehl aan de slag gegaan. Ik leer door doen en bij Intralox krijg ik daar de ruimte voor”, vertelt hij. Niels begon bij assemblage en zit nu in shipping en logistiek. Zijn volgende stap is doorgroeien naar de functie van logistiek coördinator. “Een functie die ik zelf heb bedacht. Ik zag dat er behoefte was aan een schakel tussen kantoor en de werkvloer. Samen met mijn manager hebben we deze functie ontwikkeld.”

Vrijheid en verantwoordelijkheid
“Werken in een team!” Jenny Wouters vindt het heerlijk. In mei kwam ze als assembly technician in dienst bij Intralox en het voelde meteen goed. “Ik werk in een leuk team. De sfeer is heel goed; ik ben gewoon ‘one of the guys’. Het werk is gevarieerd en ik hou ervan mijn werk zelf te managen. Deze manier van werken is niets voor iemand die heel veel vrijheid niet aankan, maar ik vind het heerlijk. Vrijheid komt met verantwoordelijkheden. En die neem ik.” Jenny wil in de toekomst zeker nog meer nieuwe dingen leren. “Ik weet dat Intralox opleidingsmogelijkheden aanbiedt, maar eerst wil ik wat ik nu doe heel goed beheersen.”

Intralox levert wereldwijd aan de meest uiteenlopende bedrijven, waaronder bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie en e-commercebedrijven. Het hoofdkantoor van Intralox voor Europa zit in Amsterdam en verder heeft het bedrijf vestigingen in Amerika, Engeland, Australië, Japan, Brazilië, China en India.

Wat heeft Intralox jou te bieden?

  • een groot, stabiel bedrijf
  • ontwikkeling en innovatie
  • vrijheid en ruimte in je werk
  • werken in een team
  • leer- en groeimogelijkheden
  • een prettige werksfeer

Nieuwsgierig?

Neem contact op met Bart Vlaanderen, Bart.Vlaanderen@Intralox.com

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 16 september, 2024

    graag zou ik de buurtbus willen rijden

    Geplaatst door
    Frans
  • 30 december, 2023

    Hoi,
    Bij mij is belangstelling als chauffeur voor de buurtbus.
    Groet W. Kemperman Wehl

    Geplaatst door
    W.Kemperman
    • 6 februari, 2024

      Dag meneer, mevrouw Kemperman, Heeft ubelangstelling voor een vacature? Neem dan rechtstreeks contact op met de betreffende organisatie/contactpersoon Ron Blomsma (06-16665231) of coördinator Alexander Rutjes (06-48082628)of kijk voor meer informatie op http://wwwbuurtbusmontferland.nl Met vriendelijke groet, team Achterhoek Nieuws

      Geplaatst door
      admin
  • 8 september, 2023

    ik wil graag vrijwilligerswerk doen, maar niet koken. Heb altijd met PG mensen gewerkt

    Geplaatst door
    Jolien