20 november, 2021
Intralox in Wehl groeit en hard ook. In een jaar tijd is het aantal werknemers verdubbeld. Het succes zit in de innovatieve transportband-technologieën die Intralox ontwikkelt, maar meer nog in de bijzondere bedrijfscultuur. Blijven verbeteren, experimenteren, leren en samenwerken om te komen tot een mooi product en een pasklare oplossing voor de klant is de hoofdsleutel van het succes. Werknemers krijgen het vertrouwen hun werk zelf te managen en de ruimte om zich te ontwikkelen. “Voor een groot deel regel ik mijn werk zelf”, vertelt Jenny Wouters, werkzaam bij Intralox. “Die vrijheid is prettig. Ik werk hier met ontzettend veel plezier.”
Alles begint met een idee. Ruim 75 jaar geleden bedacht de oprichter van het Amerikaanse Intralox een machinale oplossing voor het pellen van garnalen, dat tot dan handmatig gebeurde. Het ontketende een revolutie in de garnalenindustrie én leidde tot de uitvinding van de Modular Plastic Belt in 1971 en later de gepatenteerde Activated Roller Belt van Intralox. “Het is die transportband die we gebruiken in de sorteersystemen die we bouwen in Wehl”, vertelt Carrie Solomon, als People and Culture manager bij Intralox verantwoordelijk voor personeelszaken. “We blijven ontwikkelen. Innovatie zit echt in ons DNA. Onze passie voor nieuwe ideeën is groot. Afgelopen jaar hebben we maar liefst 30 miljoen dollar geïnvesteerd in innovatie.”
Innovatie en groei
“Een transportband is misschien niet het meest sexy product in de wereld, maar wel een met veel impact voor onze klanten en daarmee ook voor de consument. De systemen die wij ontwikkelen, ondersteunen de bedrijfsvoering van multinationals als Nestlé, Continental Tire en AB InBev, de grootste brouwerijketen ter wereld”, vertelt Bart Vlaanderen, productiemanager van Intralox in Wehl. Deze vestiging is in 2020 in gebruik genomen. “Maar we zitten al sinds 2011 in de Achterhoek; in Zelhem om precies te zijn. Door de groei van het bedrijf hadden we een nieuwe, grotere plek nodig. Die vonden we op het A18 Bedrijventerrein in Wehl. Vorig jaar hebben we daar een grote productiehal gebouwd.” Inmiddels werken er al veertig mensen en het eind van de groei is nog niet in zicht. “We zijn hard op zoek naar nieuw personeel, specifiek naar mensen die van verandering houden en uitgedaagd willen worden”, legt Vlaanderen uit. “In Wehl worden transportsystemen geassembleerd waarmee onze klanten hun productie- en distributieprocessen kunnen versnellen en vereenvoudigen en waarmee ze de voedselveiligheid kunnen vergroten. Die systemen blijven we verbeteren.”
Autonomie op de werkvloer
Bij Intralox zeggen managers niet tot in detail hoe moet worden gewerkt, maar werknemers nemen die verantwoordelijkheid zelf. En dat werkt, ervaart Niels Jansen. “Ik ben vanuit mijn opleiding mechatronica eerst als stagiair gaan werken en later bij Intralox in Wehl aan de slag gegaan. Ik leer door doen en bij Intralox krijg ik daar de ruimte voor”, vertelt hij. Niels begon bij assemblage en zit nu in shipping en logistiek. Zijn volgende stap is doorgroeien naar de functie van logistiek coördinator. “Een functie die ik zelf heb bedacht. Ik zag dat er behoefte was aan een schakel tussen kantoor en de werkvloer. Samen met mijn manager hebben we deze functie ontwikkeld.”
Vrijheid en verantwoordelijkheid
“Werken in een team!” Jenny Wouters vindt het heerlijk. In mei kwam ze als assembly technician in dienst bij Intralox en het voelde meteen goed. “Ik werk in een leuk team. De sfeer is heel goed; ik ben gewoon ‘one of the guys’. Het werk is gevarieerd en ik hou ervan mijn werk zelf te managen. Deze manier van werken is niets voor iemand die heel veel vrijheid niet aankan, maar ik vind het heerlijk. Vrijheid komt met verantwoordelijkheden. En die neem ik.” Jenny wil in de toekomst zeker nog meer nieuwe dingen leren. “Ik weet dat Intralox opleidingsmogelijkheden aanbiedt, maar eerst wil ik wat ik nu doe heel goed beheersen.”
Intralox levert wereldwijd aan de meest uiteenlopende bedrijven, waaronder bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie en e-commercebedrijven. Het hoofdkantoor van Intralox voor Europa zit in Amsterdam en verder heeft het bedrijf vestigingen in Amerika, Engeland, Australië, Japan, Brazilië, China en India.
Wat heeft Intralox jou te bieden?
- een groot, stabiel bedrijf
- ontwikkeling en innovatie
- vrijheid en ruimte in je werk
- werken in een team
- leer- en groeimogelijkheden
- een prettige werksfeer
Nieuwsgierig?
Neem contact op met Bart Vlaanderen, Bart.Vlaanderen@Intralox.com
Beste Jacqueline Buhler,
allereerst dank dat u zich om de Nederlandse taal bekommert.
Da’s tamelijk uniek.
Verreweg de meeste Nederlanders laten zich braaf africhten in het Amerikaans en zijn daar heel trots op en blij mee.
Griezelig inderdaad.
Kijk es naar de 60-er -jaren serie : The Prisoner / Patrick Mc. Goohan. 1967 British TV series.
Een in Wales gedraaide serie die nu meer dan ooit actueel is.
De blije burgers in deze serie… zo zijn wij Nederlanders.
Commercieel zijn wij al eeuwen tot in de verste uithoeken aanwezig in deze wereld maar cultureel niet eens bij machte om de Belgische grens over te steken.
Ook hebben we niet een echte hoofdstad.
Een trendvolgend provincieplekje waar braaf alle taal- eigenheid wordt weggegooid ten voordele van kauwgom Amerikaans.
Hoe anders is dat in Parijs, Brussel, Berlijn, Stockholm etc.
Daar zijn ze trots op hun eigen taal.
En terecht.
Globalisering is ook verscheidenheid.
Lallend en schreeuwend lijden wij Nederlanders aan een ongelooflijk cultureel minderwaardigheidscomplex.
Deze zaken kunnen m.i. veel beter in proportie komen met het Nederlandse zijn wie we zijn.
Ongevraagd stuur ik u onderstaande tekst door.
Die richtte ik naar de Nederlandse overheid.
En telkens maar weer is daar de laffe respons: niet achter mogen blijven in de globalisering.
Waarom stuur ik u dit toe?
Wellicht kan ik met een aantal reclame -ideeën en concepten meehelpen om onze hartstikke leuke Nederlandse taal te behouden en promoten.
Groet en dank,
Ton de Wit. 1030 Brussel.
——————————————————————————————————–
L.S.,
ik was een paar dagen in Nl. Deventer/ Zwolle en ook daar valt het weer pijnlijk op:
Niet alleen zorgt het brave en gehoorzame Nederlandse minderwaardigheidsgevoel voor een willoos inleveren van de eigen Nederlandse taal in elke winkel, in elke straat en in elke kroeg,
maar ook wordt het Nederlands dàt dan nog gebruikt wordt, uitgesproken met een steeds gekker wordend Amerikaans accent.
Alsof we allemaal eigenlijk uit de USA komen en ons schaamtevol genoeg een tijdelijke tussenstop hebben moeten “laten welgevallen” in Nederland.
Ik ben een Nederlander in Brussel en hou niet alleen van mijn moerstaal die ik zo’n 20 jaar heb onderwezen aan Franstaligen hier,
maar wil die Nederlandse taal ook in ere houden.
Waarom? Een leuke en rijke taal vol uitdrukkingen die nergens anders gebruikt worden.
Een aap die uit de mouw komt hebben we nergens anders.
Conservatief?
Welnee progressief!
Nederlands kan de taal van de toekomst zijn.
Het is ronduit GRIEZELIG om te moeten merken tot hoever het afgerichte Nederlandse minderwaardigheidsgevoel eigenlijk gaat bij het doodzwijgen en in stilte vermoorden van haar eigen taal: Nederlands.
In Ierland b.v. werd en wordt er voor 800 jaren geijverd voor de eigen Ierse Taal.
En Nederland?
Wij leveren braaf in, zelfs zonder dat ook maar iemand daarom vraagt!
“Globalisering” in vredestijd.
Kan je nagaan hoe “globaal” Nederlanders zich gedroegen in oorlogstijd (…)
Komt China binnenkort aan de macht, beginnen wij Nederlanders plotseling uit volle borst Chinees te kwebbelen.
“Globalisering” is dan opnieuw het excuus.
Maar houdt die “globalisering” een totaal wegcijferen in van wie wij zélf zijn, van onze eigenheid?
“M’n rug op”… zegt de pragmatische Nederlander.
Tot leedvermaak van elke Franstalige die hier in Brussel zuchtend aan een cursus Nederlands moet beginnen:
“Als die Nederlanders zich zélf al zo schamen voor hun eigen taal…waarom zouden wij dan nog Nederlands moeten leren?”
Wat een armzalig volkje zijn wij eigenlijk, toch?
Commercieel tot in de verste uithoeken van deze wereld aanwezig maar cultureel niet eens bij machte om de Belgische grens over te steken.
PRAKTISCH zijn er een aantal mogelijkheden:
* U laat de Nederlandse taal in stilte een zelfmoord of moet ik zeggen apoptose (?) ondergaan. Niemand zal erom treuren. Maar dan wél graag een kordater, resoluter, krachtiger AFSCHAFFING van die Nederlandse taal in die zin dat er– vanaf nu – alleen nog maar Amerikaans gesproken, geschreven en GEDACHT gaat worden.
-Financieel voordeel: Dit bespaart enorm veel geld en uiteindelijk is geld de enige maatstaf voor ons Hollanders…. Hoeveel bespaar ik en hoeveel schuift het.
-Moreel voordeel: wie kan het gemompel en gestotter van een zelfmoordenaar die spartelend maar nog steeds levend aan een huizenhaak hangt, blijven aanzien/aanhoren? Genadeschot. Duidelijkheid. Of een levensreddende ingreep.
*OF U kiest ervoor –al dan niet na omvraag in “het veld” om de Nederlandse taal te laten voortbestaan. Maar dan ook graag een volledige en hartstochtelijke STEUN aan Nederlandse cultuurdragers zoals Hollandse en Vlaamse schrijvers, dichters, theatermakers, muzikanten, schilders etc. Deze mensen worden nu in de marge gedwongen en verplicht om zich eerst als succesvolle ondernemer te profileren voordat ze aan hun kunstzinnige hartenkreten toe zijn.
Toch zijn die kunstzinnige vormgevingen wel degelijk winstgevend. Als we alleen al kijken naar de financiële waarde van een Manneken Pis, een simpel zeikerdje dat miljoenen per jaar oplevert, de Eiffeltoren in Parijs, Marble Arch in Londen of de Gaudi -werken in Barcelona, dan zien we dat deze vomgevingen een massale hoeveelheid geld in het laatje brengen. Bingo! Het enige dat telt voor ons Hollanders.
Ja toch?
OK dan , de sombere opgepoetste schilderijtjes van Rembrandt c.s. daargelaten.
Of denk aan de Scandinavische film-export: levert miljoenen /miljarden op!
Dat zijn landen met nog geen derde van de Nederlandse bevolking, die zo’n 80 jaar geleden al duidelijk en bewust gekozen hebben voor het voortbestaan van HUN EIGEN cultuur en taal.
En Nederland? Daar praten we ondertussen perfect Amerikaans.
Nederland loopt op cultureel vlak zo’n 80 jaar achter op de Denen, Zweden, Noren, Finnen.
Nou en?
Maar cultuur is poen!
En cultuur is ook identiteit, een eigen bakkes.
Door NU een keuze te maken: AFSCHAFFING of BEHOUD van de Nederlandse taal bespaart u miljoenen Euro.
Fantastisch toch?
De vraag is zelfs of het Nederlandse volk het überhaupt in de gaten zal hebben dat hun moerstaal is afgeschaft. “Met stille trom vertrokken.”… Waarschijnlijk zal er niemand in Nederland protesteren tegen een afschaffing.
Een Goebbels had zich geen vollediger en gehoorzamer onderwerping aan zijn propaganda durven voorstellen…die Holländer DENKEN sogar auch noch in unserer Sprache!
Toch…Waarom geen constante Nederlandse of Europese tegenhanger van ons dagelijks aankotsende Amerikaanse propaganda zoals
NY, Los Angeles Dodgers , Stars ’n Stripes etc. etc. ?
Waarom die dollarpropaganda niet op onze kleding vervangen door hardnekkige teksten als Waddinxsveen Zuid, Mariapolder, Zutphen, Schin op Geul, Slochteren en Vlaardingen?
Kunnen we het ons voorstellen dat een New Yorker met Den Haag op zijn bloes rondloopt?
Waarom die Hagenees dan wél met die N.Y.-reclame?
Mocht u het FINANCIËLE – we hebben het hier uiteraard niet over cultuur– belang erkennen van mijn suggesties en die in de praktijk willen brengen- wil ik hierin ook financieel erkend worden met 1 procent van de bespaarde kosten. FOR SURE.
Thank you ever so much.
Groet,
Ton de Wit. Brussel. Nederlandse toneelschrijver, regisseur en acteur in Brussel.
graag zou ik de buurtbus willen rijden
Hoi,
Bij mij is belangstelling als chauffeur voor de buurtbus.
Groet W. Kemperman Wehl
Dag meneer, mevrouw Kemperman, Heeft ubelangstelling voor een vacature? Neem dan rechtstreeks contact op met de betreffende organisatie/contactpersoon Ron Blomsma (06-16665231) of coördinator Alexander Rutjes (06-48082628)of kijk voor meer informatie op http://wwwbuurtbusmontferland.nl Met vriendelijke groet, team Achterhoek Nieuws
ik wil graag vrijwilligerswerk doen, maar niet koken. Heb altijd met PG mensen gewerkt
Dag Jolien, Heb je belangstelling voor een vacature? Neem dan rechtstreeks contact op met de betreffende organisatie/contactpersoon of kijk voor meer informatie op http://www.vrijwilligerscentraledoetinchem.nl of via info@vrijwilligerscentraledoetinchem.nl 0314-366734. Met vriendelijke groet, team Achterhoek Nieuws